ECOROCK 1000
ECOROCK 1000

ECOROCK-1000 je kompaktna biološka enota za do 6 oseb (P.E.) (*).

Dvostopenjska čistilna naprava za odpadne vode

ECOROCK-1000 je kompaktna biološka enota, ki zadosti aplikacijam v gospodinjstvih z 2-6 osebami. ECOROCK-1000 sistem deluje kot dvostopenjska čistilna naprava. Surove odpadne vode pritečejo v primarni usedalnik, kjer se vrši pred-usedanje, ločevanje in razpad organskih trdnih snovi. Odpadna voda gre nato skozi filter efluenta in posledično v BIOROCK biološko enoto, kjer se odvija proces aerobne filtracije.

Kjer je to potrebno in/ali mogoče, se lahko BIOROCK enote namestijo tudi v obstoječe greznice (retrofit).

(*) Odvisno od zahtevane kakovosti efluenta je včasih možna obremenitev za več oseb (P.E.) na enoto kot je uradno navedeno.

Biološko čiščenje

Zadnja faza procesa čiščenja se odvija s pomočjo BIOROCK medija. Le-ta je pred-obdelana z encimi z namenom, da se doseže hiter zagon in stimulira rast pravilnih tipov bakterij; te bakterije naselijo celoten medij v zelo velikem številu in hitro razgrajujejo organski odpad. Filozofija čiščenja je bila razvita okoli kombinacije aerobne/anoksične degradacije in filtracije. Prednost BIOROCK tehnologije je tudi: minimalno vzdrževanje, možnost obvladovanja občasnih (sezonskih) dotokov (npr. počitniške hiše, kampingi itn.).

Revolucionarna tehnologija

ECOROCK enote so opremljene enote za ravnanje z odpadnimi vodami, ki zagotavljajo stalno kvaliteto efluenta, ki ustreza najvišjim standardom. Tehnika biološkega čiščenja ne zahteva električne energije ali gibljivih delov. Posledica tega so izredno nizki stroški vzdrževanja in obratovanja z najvišjo možno zanesljivostjo. Enote so sestavljene iz rezervoarjev za katere se uporablja zelo odporen HDPE (polietilen visoke gostote), vsebujejo pa tudi lahke in nevpadljive pokrove za dostop v enote. Da se olajša samo namestitev se čistilne naprave dostavijo kot pred-sestavljene. BIOROCK enote izkoriščajo unikatno tehnologijo bio-filma s specifičnimi funkcijami in karakteristikami s katerimi dosežemo efluent brez vonjav, ki je primeren tudi za zalivanje ali pa se ga uporabi v sistemih za sekundarno (sivo) vodo. Zaradi visoke kvalitete očiščene, se lahko po potrebi le-ta izpusti tudi v občutljive vodotoke.

ECOROCK 1000

Kapaciteta
Kapaciteta PE 6 oseb
Kapaciteta 900 litri
Dimenzije
širina 1102 mm
Višina 2000 mm
Teža 189 kg