Chief’s Camp nastanitev Sistem za čiščenje odpadne vode v zabojnikih, Botswana

Glavni produkti v tem projektu:
BIOROCK-F BIOROCK-PT-10000
Lastnik
Sanctuary RetreatsBotswana
Vodja projekta
Sanctuary RetreatsBotswana
Leto
2014
Lokacija
Okavango Delta, Botswana

Rešitev

 • Velikost: 60 zaposlenih, ki uporabljajo 3 sanitarne bloke. Vsak blok ima podzemno greznico in zbiralnik odpadnih voda iz katerih se voda s pomočjo črpalk prečrpa do dveh BIOROCK primarnih usedalnikov.
 • Primarni usedalniki: 2 x 10.000 l vertikalni PE rezervoarji – skupen dovod iz treh črpalk – ločeni odvodi (en za vsako BIOROCK enoto)
 • BIOROCK enote: 2 x BIOROCK-F ena ob drugi v 20” kontejnerju
 • Izpust: odvod BIOROCK enot je združen v 1.000 l podzemni horizontalni PE rezervoar, opremljen z potopno črpalko, ki dovaja vodo 10 škropilnikom.

Intervju

 1. Kdaj je bil sistem nameščen?
  Sistem je bil nameščen v marcu 2016. Kontejnerska rešitev je omogočila enostaven transport do lokacije. V prihodnosti bi se lahko določeni priklopi predhodno izvedli v mestu, še posebej ko se upošteva nov dizajn ECOROCK rezervoarjev. V idealnem primeru bi se v kontejner namestilo tudi primarne usedalnike, vendar v konkretnem primeru ni bilo dovolj prostora za potrebno kapaciteto primarnega usedalnika.
 2. Kaj so uporabljali preden so se odločili za BIOROCK?
  Greznica s ponikovalnim poljem.
 3. Zakaj so izbrali BIOROCK?
  Zaposleni so ločeni od glavnega kampa in glavnega električnega napajanja. Posledično je bila majhna potreba po električni energiji (samo črpalke) glavni faktor pri prodaji. Modularnost BIOROCK sistema omogoča, da se namesti v kontejnerje in pošlje na lokacijo. Poleg tega morajo biti vsi objekti zgrajeni v delti reke Okavango mišljeni kot začasni. To pomeni, da betonski elementi niso dovoljeni (z redkimi izjemami kot so npr. zidne opore pri rezervoarjih za gorivo. Razlog za to je enostavna odstranitev elementov iz naravnega okolja v primeru, da se kamp premakne ali odstrani. Kakršna koli druga rešitev čistilne naprave tega ne bi dovoljevala.
 4. Kaj je bilo glavno vodilo izgradnjo čistilne naprave na lokaciji?
  Ker se lokacija nahaja na odročnem področju delte Okavango (pod zaščito UNESCO svetovne dediščine), vlada zahteva, da se vse vode pred izpustom prečistijo.
 5. Kam se očiščena voda odvaja?
  Namestili smo sistem škropilnikov za zalivanje, ki vodo izpušča po površju.

Fotografije projekta

Bi radi izvedeli več?

Jörg Reder je naš Commercial Manager International in Vam bo hitro pomagal pri vseh Vaših tehničnih in komercialnih vprašanjih.

Lahko stopite v stik z Jörg preko telefona; pokličite +352 26 65 00 26 35 ali uporabite obrazec, da pošljete sporočilo.

Ali uporabite Skype!

Kliknite sem da preko Skype pokličete Jörg (Telefonski in Skype kontakt sta dosegljiva samo med delovnim časom)

Vsa polja so obvezna