321

BIOROCK - POGOSTA VPRAŠANJA | POGOSTA VPRAŠANJA O OBDELAVI ODPADNIH VODA ZA HIŠNE OBJEKTE

Ali Je Treba Za Zagotavljanje Prezračevanja Sistema Vedno Namestiti Vetrni Ali Električni Izpušni Ventilator?

Naš odgovor:

Izbira vrste izpušnega ventilatorja je odvisna od opreme:

Za greznico in odstranjevanje njenih fermentacijskih plinov: prezračevalno omrežje bo opremljeno s statičnim izpušnim ventilatorjem ali izpušnim ventilatorjem na veter, ki bo nameščen vsaj 40 cm nad grebenom stavbe in vsaj 1 m od vseh oken ali drugih prezračevalnih sistemov. Enota za obdelavo se bo prezračevala ločeno od greznice z izpušnim ventilatorjem na veter (z lopaticami), ki bo prav tako nameščen na grebenu stavbe.

Električno prezračevanje je potrebno le v primeru težav pri zagotavljanju učinkovitega pretoka zraka (dolgotrajne vonjave, nezadovoljiva učinkovitost obdelave). V devetih od desetih primerov prisotnost neprijetnega vonja kaže na pomanjkljivo prezračevanje ali slabo razporeditev izpušnih kanalov.

Naša navodila za namestitev priporočajo uporabo odvodnega ventilatorja na vetrni pogon na filtru BIOROCK, da bi se izognili neprijetnim presenečenjem v primeru nezadostnega prezračevanja.

  • Kadar je prezračevalni sistem greznice nezadosten, se to pokaže skoraj takoj z razvojem dolgotrajnih neprijetnih vonjav. Pretok zraka lahko zato izboljšate z namestitvijo vetrnice.
  • Kadar prezračevanje filtra deluje slabo, se vonj skoraj ne sprošča in lastnik se slabih rezultatov čiščenja vode zave šele med servisom ali vzdrževanjem. Da bi ohranili učinkovitost, priporočamo, da se vedno namesti odvodni ventilator na vetrni pogon. Če pa monter potrdi, da bi zadostoval statični izpušni ventilator (na primer dimni test), to ni težava.

V vseh okoliščinah, če moramo v okviru garancije opraviti vzdrževalne storitve, se bo prvi opravljeni pregled nanašal na učinkovitost prezračevanja, in če ta ne bo učinkovita, bo treba to odpraviti na stroške lastnika.

Želite stopiti v stik z nami?

Pozdravljeni, sem José Manuel Rodríguez , BIOROCK-ova International Sales Director. Stopite v stik z nami za BREZPLAČNO oceno projekta.

Kje se nahajate?

Kdo ste vi?

Vaši kontaktni podatki

Phone prefix is set automatically after selecting country

Katera vrsta izdelka vas zanima?

Če izberete drugo, to navedite v polju za opombe.

Vaše povratne informacije